Οι Αθεοι του Σύριζα ξαναχτυπούν!

Ανοίγουν το Τριώδιο κε καίνε το διόδιο!

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αγαπητέ, Άγιε Βασίλη:
Ελπίζω η κρίσιν να μην βάρεσε κε την δικήν σας πόρταν στο Εργοστάσιον Παιχνιδιών κε τα Έλφ σας που είναι γραμμένα είς το ΠΑΜΕ να μην αποφασίσουν να κάνουν την απεργείαν τους ανήμερα Χριστουγέννων.  Αν κε αυτό μπορή να σας βρή σύμφωνο ένεκα οτι με την μακρυάν γενειάδαν σας, την κόκκινην στολήν κε το αστέρι στο έλατον  μάλλον δια κομμουνισθή σας κόβω. Χτυπάτε το παγκόσμιον καπιταλιστικόν σύστημα βιομηχανίας κε αγοράς παιγνίων χαρίζοντας δικά σας  εις παιδιά που οι γονείς τους δεν θα μπορούν να τους πάρουνε πολλά δώρα. Αν είσθε όντως κομμουνισθής, να υποθέσω ορθώς πως ο κύριος Πάγκαλος, ο κύριος Κατζαφέρης κε ο κύριος Γεωργιάδης δεν θα λάβουν δώρον σας;
Γνωρίζω πως αν κε η έδραν σας είναι εις τον Βόρειον Πόλον, ο κος Βενιζέλος δεν θα σας υπεξερέση του χαρατσίου το οποίο ελπίζω να πληρώσατε δια να έχετε ρεύμαν κε να φτιάξετε τα παιχνίδια που θα χαρίσετε.  Κε φέτος θα γίνετε αναγκαίος όσο ποτέ, παλιομπαγάσα. Να μου το θυμηθείτε!

Αλλά ας έλθομεν εις τα δικά μας. Καθότι χριστουγεννιάρες μέρες δεν γίνεται ένας δόκτορας, ένας επιστήμων κε ένας πολιτικός σαν εμέναν (υπεξερούμεν το Τερματοφύλακας-Ιατρός)  να μην απαιτήση ένα δώρο από την Χάριν σας.  Μην ξεχνάτε πώς φέτος ήμουν  κε πάλι καλό παιδί, δεν έκανα αμαρτωλάς σκέψις κε δεν είπα κακά λογάκια (τουλάχισθον όχι εκή που δεν έπρεπε).

Θα αποτολμήσω να σας ζητήσω κάτι πιο δύσκολον κε περίπλοκον από ένα κουρδιστόν τρενάκι, ένα ξύλινο αλογάκι ή την ολόσωμη κούκλα του Λάκη Γαβαλά. Να αποτολμήσω ζητώντας σας "Παγκόσμιαν Ειρήνην", "Αφοπλισμόν" κε ένα σορό άλλα τέτοια ωραία κε χίπικα τών ναμαγαπάδων; Μπά, Αφοπλισμό κε Παγκόσμια Ειρήνη τα έχουν αναλάβη εδώ κε πολύ καιρόν οι Αμερικάνοι. Αφήσθε που μάλλον θα σας το έχη ζητήση ήδη (η θα σας το ζητήση) ο κός Παπούλιας όπως είθισται να ζητείται από τους Προέδρους  Δημοκρατίας κάθε χρόνο. "Ομόνοια, Αγάπη κε Συμπόνια δια τον διπλανό μας"; Επικίνδυνον! Ο τελευταίος (συμπτωματικά κε ο εορτάζων) που δοκίμασε να το ζητήση βρέθηκε επί ξύλου κρεμάμενος κε δια δυό χιλίαδες ετη κανής δεν ξαναποτόλμησε να ζητήση κάτι ανάλογο χωρίς να καταλήξη να πεθάνη  όχι από γερατειά.

Μόνο που πιάσαμε τα θανατερά αγαπητέ συνάδελφε κε δεν αρμόζη. Καλώς λοιπόν! Επαναγράφουμε:

"Αγαπημένε μου, Άγιε Βασίλη:
Δια φέτος τα Χριστούγεννα θέλω να φέρετε ένα δώρο, όχι δια μένα αν γίνεται αλλά δια την φουκαριάρα την Καραγκιοζλάδα. Συγκεκριμένα, θέλω να της φέρετε ένα δημοκρατικό πολίτευμα (κε όχι αυτό το γιαλατζί που έχουνε τώρα με τους Παπαδήμους) που να μην τους κοροϊδεύουν μες τα μούτρα, να μην τους κλέβουνε, να μην τους λένε ψέμματα, να μην τους βρίζουν σε ξένα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε κε να τους χτυπάνε μόλις σηκώνουν κεφάλι. Να έχουν έναν υπεύθυνο εκλεγμένο Πρωθυπουργόν που να έχη σαφές πολιτικόν όραμαν, να μην κοιτάη την πάρτη του, τέλος να εκτελή αυτό που θέλη η πλειοψηφία του κόσμου του κε όχι η μειοψηφία κάποιων πολυεθνικών. Εν ολίγοις να μην είναι κάλπης, δημαγωγός, σφετεριστής, σοβινιστής, ρατσιστής, ματαιόδοξος κε διεφθαρμένος. Ελπίζω όλα αυτά να χωρέσουν τελικά εις τας κάλτσες των τζακιών των Καραγκιοζελλήνων."

Το Λοιπόν...

Επειδή ξέρω όμως πώς όσο κάθε σπίτι στην Καραγκιοζλάδα έχη το δικό του τζάκι με κάλσες , τόσο υπάρχετε κε εσείς να βάζετε μέσα τα δώρα,  μήπως να αλλάξουμε τις κάλτσες με τις κάλπες; (Είχε γίνη κε παλαιότερα) . Κε με το συμπάθιο, χωρίς πλέον τα δικά σας θαυματουργά δώρα καθότι ένας Σωτήρας δεν θα εμφανιστή ποτέ ως εκ θαύματος, να βρούνε κε να γεμίσουνε οι Καραγκιοζέλληνες αυτές τις  κάλπες με κάποιον μόρτη της παραπάνω παραγράφου;

Απο την άλλη πιό πραγματοποιήσιμο είναι να  μου φέρετε εκείνη την κούκλα Λάκη Γαβαλά που λέγαμε. Την κούκλα τελικά. Φέρτε μου την κούκλα...

Ευχαριστώ,
Dr. Φλάντζας

11 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πάνσοφε δόκτορα, τι ζητάτε κι εσείς; Ούτε ο κομμουνιστής Άγιος δεν δύναται να σας το προσφέρει. Την κούκλα του Λάκη και όξω απ την πόρτα

    Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μήπως αγαπητέ δόκτορα να σας φέρει ο Λάκης μια κούκλα στου Αγίου;
    Σκεφτείτε το θα είναι μια μαγευτική βραδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστε μας κάτι για την πατερίτσα,Κύριε Δρ Φλάντζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρέπει να συμφωνήσω με τον ανώνυμο..
    Μήπως, εκτός των άλλων τίτλων, είστε και καπετάνιος;;
    Ταιριάζετε πολύ...
    Τί λέει ο Παπαγάλος σας ο Κύριος Λεό;;

    Πού κρύβεται ο Θησαυρός;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Τρέμενς:

    Ξέρομεν οτι εζητούμεν το ακατόρθοτον κε ένα πράγμα που δεν υπάρχη. Αλλά άν προσέξατε το ζητάμε επίσης από μίαν μορφήν που δεν υπάρχη, οπότε είμαστε (α)πάτσι.

    Χοχοχο,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητό Ελαστικό Τρακάρισμαν:

    Προβληματίζομαι. Θα είναι μία ωραία βραδιά, δια μένα, τον Λάκη, τον Άγιο ή την κούκλαν;

    Με βάλατε όντως σε σκέψεις,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε κε κύριε Ανούσιε:

    Αυτό το δεκανίκι που υπάρχη εδώ κε χρόνια είς το ιατρείον μου αποτελή μιαν μακρυάν ιστορίαν πόνου, απογνωσις κε απελπισίας. Το εξέχασε εκή μια μέρα που ήρθε που ήλθε να με επισκευτή μια ασθενής μου, η Ελλάς ή οποία μάλισθα αναφέται το πρόβλημαν της στο ρεμπέτικον άσμαν "Πρέζα όταν πιείς":

    Δική μου είναι η Ελλάς
    και στην κατάντια της γελάς,
    της λείπει το 'να της ποδάρι
    ρε και το παίξανε στο ζάρι


    Δηλαδή καμία σχέσιν με πειρατείαν κε άλλας Καραϊβικάς υποθέσεις. Ο δε παπαγάλος είναι δώρον από προηγούμενα Χριστούγενναν.

    Αργότερα μετονομάστηκε είς κον Λεο,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Γιατρέ κε Πρωθυπουργέ,
    σας εύχομαι Καλή Χρονιά,
    με-Λάκη-με-Λάκη-Γαβαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κύριε Τριπόντιξ:

    Κε εγώ σας εύχομαι το ιδίο καθώς επίσης να βρήτε μια ζεστή φωλαίαν να ξεχειμονιάσθε καθότι η γούνα σας προφανώς δεν φτάνη να σας ζεστάνη. Επίσης, τους θερμότερους χαιρετισμούς στο σόι σας, να είσθε καλά κε να κάνετε πάντα "σκουϊκ-σκουϊκ".

    Φακ Φακ Φακ-Λευτεριά στον Λακ!(κλεμμένον από Αποστόλη),
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ, την σύζηγό σας Κυρία Κούλα για την πρόσκληση..
    Θα προσπαθήσω, νάρθω..
    Άν αργήσω,φάτε..
    Βάλτε τα παιδιά για ύπνο,και μια μοσχαρίσια και μια μπύρα στο ψυγείο..
    τό πρωί, θα τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κύριε Φίλε:

    Ελάτε, αλλά στο ίδιον τραπέζι θα βρίσκετω κε ο Νώντας ο οποίος δεν σηκώνη κε πολλά πολλά. Θυμάσθε πέρυσι που τον είχαμε φωνάξη τι καυγάν έκανε; Μας άκουσε όλην η γειτονιάν! Λογικόν επακόλουθον ήταν μετά να έρθη η αστυνομίαν που αφού συνέλαβε τον Νώντα δια προσβολή δημοσίας αιδούς (έδειχνε τα νύχια του στους αστυνομικούς αλλά κε στην κυρία Αφροξυλάνθη που λιποθύμησε)κατέσχεσε όλα τα μελομακάρονα κε τους κουραμπιέδας, έβαλε το σπίτι σε καραντίνα κε έπειτα το πυρπόλησε. Ο Νώντας αυτή τη στιγμή βρίσκεται εις ψυχιατρικήν παρακολούθησην κε επίβλεψιν από τρείς Γορίλες στην ομίχλην, κεθώς όλην την ώραν που θα βρίσκετω ανάμεσα μας θα είναι δεμένος χειροπόδαρα (τα νύχια του θα είναι καλυμμένα με γάντι) ενώ μας υποσχέθηκε πώς θα είναι φρόνιμος με τους ξένους.

    Μπορείτε να έρθετε δηλαδή,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Που πονάτε, παρακαλώ;