Οι Αθεοι του Σύριζα ξαναχτυπούν!

Ανοίγουν το Τριώδιο κε καίνε το διόδιο!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα νέα, νέα χαρτονομίσματα της Δραχμής!

Τι πρόβλημα υπάρχη; Ναί! Μου το είπε ένα πουλάκι! Αν κε δεν χρειαζόταν, καθώς κρίνοντας από την κατάστασι καταλαβαίνω προς τα πού πάη το πράγμαν. Η παλιά παραδοσιακή δραχμούλα που όλοι αγαπήσαμε, βλέπω οσονούπω να ξανάρχεται! Κε ουχί όπως την είχαμε συνηθίση, με τους Κολοκοτρώνηδες, τους Καποδίστριες, τις Μπουμπουλίνες, τους Κοραίδες κε τους Απόλλωνες της. Τώρα η Καραγκιοζλάδαν έχη νέους ήρωες, νέα πρόσωπα κε Νέα, Νέα Δημοκρατία!  Δια αυτό κε όταν μου ζητήσε το Νομισματοκοπείο της να επιμεληθώ προσωπικώς τον σχεδιασμόν τους, μου επεσήμανε πως αυτός πρέπη να γίνη απολύτως από την αρχή. "From scratch", που λένε κε οι Μπαγκλαντεσιανοί καλόγεροι. Απο κεί κε έπειτα μου άφησαν το ελεύθερο να αυτοσχεδιάσω.

 Μερικάς διευκρινίσεις που πρέπη να αποσαφηνισθούν: Αναλογιζόμενοι την αθλία οικονομικήν κατάστασιν που έχη επιπέση η Καραγκιοζλάδαν απεφασίσαμε η επιφάνεια των χαρτονομισμάτων να είναι από ανακυκλωμένο χαρτί (να έχη κε ο ΣΚΑΪ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κάτι οικολογικόν να ασχολείτω) κε τυπωμένο μόνο από την μίαν πλευράν. Με τις τιμές να έχουνε φτάση στα ύψη, τα χαρτονομίσματα θα σας μένουν στο χέρι,  οπότε διατί να μην χρησιμοποιείτε την άγραφην πλευράν δια τας σημειώσεις σας; Λιγότερο νομίζετε θα σας στοιχίση ένα μπλοκάκι σημειώσεων; 
...Επίσης όταν τους ρώτησα αν θα υπάρχη ανάγκη να φτιαχθούν κε 10χίλιαρα εκείνοι απλώς βάλανε τα γέλια
ΑΝΑΝΕΩΣΙΣ!
Ύστερα από ζήτηση  πολλών κε επίμονων αναγνωστών μου όμως που ήθελαν να συμπληρωθούν τα χαρτονομίσματα κε με αυτό του 10χίλιαρου προχώρησα τελικώς  εις την δημιουργίαν του. Άντε κε εις καλήν μεριάν!

9 σχόλια:

  1. Εεεμμμ..... Το λογικό δεν είναι να ξεκινάνε από τα δεκαχίλιαρα όμως; Λόγω πληθωρισμού τα δεκαχίλιαρα θα αγοράζουν τσίχλες. Ηθελα και ενα προς τιμήν του Πάγκαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε:

    Ουχί πως δεν σκευθήκαμε τον Ντοματοσαλάτα Με Μπόλικο Ψωμί, αλλά δεν βαρεθήκατε τόσα χρόνια να βλέπετε την μούρη του που τον θέλετε κε εις χαρτονόμισμαν; Όσο δια τα δεκαχίλιαρα ένα δίκιο ομολογουμένως το έχετε αλλά δείτε το κε λίγον διαφορετικά.

    Με πολλά μικρά χαρτονομίσματα εις τα χέρια μας θα μοιάζουμε ξανά πλούσιοι,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτιάξε κι ένα δεκαχίλιαρο με τον ΓΑΠ κι από κάτω "Λεφτά υπάρχουν!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Πέτρο (από το 1815):

      Αχ, αχ, αχ...τόση ζήτησις πιά δια 10χίλαρον με πρώην Πασόκους! Ούτε νεκρόφιλοι να είσασθαν! Οψομαι εντός των ημερών να ολοκληρώσω με αμπντειτ λοιπόν.

      Αντί δια Γαπ ή Ντοματοσαλάτα, τι θα λέγατε δια τον σύντροφο Άκη;
      Dr.Φλάντζας

      Διαγραφή
  4. Άμα βάλετε τον σύντροφον Άκην, βάλτε για φόντο το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Πέτρο (από το 1815):

    Πές πως έγινε μωρό μου (πες πως έγινε)!

    Αρχίζομεν τον σχεδιασμόν,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε πρωθυπουργέ και όχι μόνον.

    Εκτιμώ ότι η πίσω ΚΕΝΗ πλευρά θα χρησιμεύει για την πρόσθεση των μηδενικών, αφού ο πληθωρισμός θα καλπάσει αγέρωχα, ανένδοτα και καυλιάρικα.

    Προσθέτουμε ένα μηδενικό; Η τράπεζα θα οπισθοσφραγίζει "Bonus x 10".
    Προσθέτουμε τρία μηδενικά; Η τράπεζα θα οπισθοσφραγίζει "Bonus x 1000". κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Υπ.Τριών Εργων Σαίκς:

    Ηλθε πλέον ο καιρός να δείξομεν εις τα βαρβαρικά έθνη (που πάντα μας ζηλεύουν κε θένε το κακό μας) πως όταν αυτοί είχανε Bono,Bonnie Tyler κε Boney M εμείς είχαμε τα Bonus!

    Κάλιο να σου βγη το μηδενικό παρά το μάτι,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η μούρη του Πάγκαλου μόνο σε χαρτί τουαλέτας πάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Που πονάτε, παρακαλώ;