Οι Αθεοι του Σύριζα ξαναχτυπούν!

Ανοίγουν το Τριώδιο κε καίνε το διόδιο!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Των Αγίων Πνευμάτων

Σήμερον, του Αγίου Πνεύματος είναι μιαν μεγάλην εορτήν της Ορθοδοξίως μας κε παράλληλα μιαν σπουδαίαν αργίαν κατά την οποίαν μας δίνετω η δυνατότης έναντι των εργασιών μας (που έτσι κι αλλιώς έχουν μαζευτή σωρό) να καθήσομεν εις την οικείαν μας κε να καλλιεργήσουμε το πνεύμα μας βλέποντας τηλεόραση, κατεβάζοντας τσόντες από το ίντερνετς, παίζοντας μπάφους ή πίνοντας PRO. Πέραν όμως από την εορτήν του Αγίου Πνεύματος, η Καραγκιοζλάδα έχη κε κάποια άλλα Πνεύματα τα οποία εορτάζουν σήμερα:
Το Πνεύμα με Π κεφαλαίο! Τα έχη όλα κε συμφέρη! Είναι Εύστροφο, Δυναμικό, Αθλητικό, Ταλαντούχο, ικανό να φέρη εις πέρας με ότι έχη καταπιαστή. Μπορή να μην το βλέπουμε πλέον τόσο συχνά , αλλά είναι σίγουρο πως έχη αφήση ανεξίτηλα τα σημαδια του δια το θυμόμαστε κε να το εορτάζωμεν. 

Κάτι που μας φέρνη στο νου ένα άλλο πνεύμα, το Πνεύμα της Τιμιότητας, της Ντομπροσύνης κε της Ανιδιοτέλειας. Δυσθυχώς ο κόσμος θα αργήση να καταλάβη τί έχει προσφέρη το πνεύμα αυτό εις τον τόπον. Επίσης, μιαν ματίαν αν ρίξουμε εις οποιοδήποτε λεξικόν θα διαπισθώσωμεν πως κάτω από την λέξην "ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ" υπάρχη η φωτογραφίαν του.

 Κε πάμε τώρα εις ένα άλλο πνεύμα, παράδειγμα δια τον τόπον: Ονομάζετω Πνεύμα της Ταπεινότητας κε της Σεμνότητας. Αν υπάρχη κάτι εις τον πλανήτη που να μην κυνηγάη την εξουσία, αλλά να νοιάζεται δια πάσαν σωτηρίαν μπορή να χραρακτηρισθή από αυτό το πνεύμα.

Πνεύμα των Νιάτων, της Επανάστασης, της Αμφισβήτησης κε των Μεγάλων Αλλαγών. Γεννήθηκε δια να είναι ατίθασον κε ελεύθερον. Δικαίως θεωρείτω ο Easy Rider των πνευμάτων. Θεωρείτω επίσης το Μεγάλο Όνειρο κε η Προσδοκίαν κάθε προέδρου του 15μελούς.



Αυτό που πολύ συχνά ονομάζουμε Πνεύμα Αντίρρησης, Πνεύμα Αρνητισμού, Πνεύμα Αντιλογίας. Να συμφωνήσωμεν πως από μόνο του είναι ένα ιδιότροπο πνεύμα, αν κε το ίδιο θα διαφωνήση μαζί μας. Επίσης δεν έχη νόημα να ρωτήσουμε το ίδιο τι πιστεύη διατί κατά πάσα πιθανότητα η διαφωνία που θα έχη με τον εαυτόν του θα το οδηγήση στο να απεργήση

Οπότε φτάνουμε αισίως στο Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο, ή στο Πνεύμα του Αρχαιοελληνικού κάλους (στον εγκέφαλο), της Άριας ομορφιάς κε ρώμης (αυτής με τα λιοντάρια). Όπως κε να ονομάσουμε εκείνον τον αρχαιοελληνικον πολιτισμόν που έδωσε τα Φώτα του εις στον κόσμον, που μεγαλούργησε με τις ιδέες , τις τέχνες κε πάνω απ' όλα δημιουργώντας το Πολίτευμα της Δημοκρατίας , θα καθρεπτισθή εις το ένα κε αυτό πνεύμα. Κε όποιος διαφωνή είναι προδότης κε τρώη ξύλο!

7 σχόλια:

  1. Δρ Φλάντζας!

    Υποκλίνομαι στά γραφικά Σας..

    Your Best Work Ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, Διοικητή Σταθμαρχείου:

      Ευχαρισθούμεν,αλλά δεν χρειάζετω να υποκλείνεσθε (ουτε σε μένα, ούτε εις τα γραφικά μου). Ας παραείνουμε εγέρθητοι παρακαλώ!

      Δια work το οποίο άρχσε εκ Σαβατοκύριακου κε τελείωσε στις 6 πρωινή ώρα Δευτέρας δεν τα πήγαμε κι άσχημα,
      Dr.Φλάντζας

      Διαγραφή
  2. Και γω ομοίως!
    Εχω μια ερώτηση όμως:
    Ο μπαλκονάτος οικιακός φρέντο εσπρέσσο βοηθά στην καλλιέργεια του πνεύματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κυρία Σαχλαμάρη:

      Αναμφισβητήτως κε βάζω το χέρι μου εις την φωτιά!
      ...Καλώς μας ορίσατε κιόλας!

      Χαιρετισμούς εις τον κον Καλαμάρη κα Σαχλαμάρη,
      Dr.Φλάντζας

      Διαγραφή
    2. Τους μετέφερα. Γιατί όμως γιατρέ παραλείψατε τον icynic??

      Διαγραφή
  3. Αγαπητή κυρία Σαχλαμάρη:

    Τιπωςποιόν;


    Τρία ερωτηματικά,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον συνέταιρο ντε!
    Μια απάντηση. Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα.
    Μα μονο για τον κυριο Καλαμάρη;Ενα ερωτηματικο. Ηταν bonus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Που πονάτε, παρακαλώ;